Temmuz ayı değerlendirmesinde ise daire, kaydedilen ortalama maksimum ve minimum sıcaklık değerlerinin, seçilen tüm referans istasyonlarında mevsim normallerinin üzerinde olduğunu ve bu temmuz ayının ada genelinde kaydedilen en sıcak Temmuz ayı olduğunu vurguladı.
Ağustos ayı bülteninde ayrıca, yılın sekizinci ayında sıcaklıkların genel olarak mevsim normallerinde seyredeceği, Anadolu'da da benzer bir hava durumunun hakim olacağı, Yunanistan ve Balkanlar'da mevsim normallerinin üzerinde, Yakın ve Orta Doğu'da ise mevsim normallerinin altında sıcaklıklar beklendiği ifade edildi.
Beklenen yağış miktarına ilişkin olarak ise, iç kesimlerde yağış miktarının normal aralıkta kalacağı, kuzey ve batıda mevsim normallerinin üzerinde, güney ve doğuda ise mevsim normallerinin altında yağış görüleceği tahmin ediliyor.
Temmuz ayına ilişkin ön meteorolojik verilere bakıldığında ise, yapılan ilk değerlendirmeye göre, dağlık bölgeler hariç olmak üzere, bu temmuz ayının, adada iklim verilerinin tutulmaya başlandığı tarihten bu yana kaydedilen en sıcak temmuz ayı olduğu görülüyor. Meteoroloji Servisinin tüm kıyı ve iç kesim referans istasyonlarında sıcaklıklar, uzun yıllar ortalamasının 2,5 ila 3,6 santigrat derece üzerinde seyretti.
Toplam yağış miktarı açısından ise, ön verilere göre, temmuz ayında 3,9 mm yağış kaydedildi. Bu miktar, aylık uzun yıllar ortalamasının %163'üne denk geliyor ve mevsimsel model tahminlerindeki zorluğu gözler önüne seriyor.
KHA