Basın toplantısında ilk sözü KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş aldı. Maviş, iki günlük grev sonucunda Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın da bulunduğu Meclis’teki toplantıda, Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası’na yönelik değişiklikler öngören tasarının geri çekildiğini, hayat pahalılığı hesaplama yönteminin de sendikalarla uzlaşarak, Meclis’e geri getirileceğinin söylendiğini hatırlattı.

Son bir yılda hükümetin, halkın alım gücünü artıracağı iddiasıyla sendikalarla herhangi bir protokol imzalamadan hayat pahalılığı artışını senede üç defa vermek üzere geçici bir düzenleme yaptığını dile getiren Maviş, 2025 yılında hayat pahalılığının altı ayda bir uygulanması ve “konsolide” ifadesinin de yasadan çıkarılması yönünde çalışmalar yapıldığını anlattı. Maviş, “Buna itirazımız nettir. Fakirleşmek, yoksullaşmak, yok olmak istemiyoruz. Enflasyonun reel rakamları varsa, reel kayıpları da mevcuttur” dedi.

Burak Maviş, yeni vergi kuralları çerçevesinde tüm galerilerden “hatırı sayılır” vergi alındığını ifade ederek, sadece bir tane galeriden 14 milyon TL yerine vergi affı ile 4 milyon TL alındığını iddia etti. Katma Değer Vergisi Oranları Tüzüğü'nün geri çekilmesine rağmen tüm maddelerde bunun uygulanmadığını ileri süren Maviş, seyrüsefer harcındaki artışa da dikkat çekti.

KTAMS dört kişilik ailenin açlık sınırını 27 bin 567 TL olarak açıkladı KTAMS dört kişilik ailenin açlık sınırını 27 bin 567 TL olarak açıkladı

“Onlar sermaye tarafını seçmiş olabilirler, biz vatandaşın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuşan Maviş, okul ve hastanelerdeki eksikliklere işaret etti. Tasarruf tedbirlerini sadece vatandaşın omuzlarına yıkacak anlayışı kabul etmediklerini belirten Maviş, sadece yasa değişikliklerine karşı değil yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvetle de mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Editör: Kıbrısın Sesi