Hükümetin tavrını eleştiren Hulusi Kilim, hükümetin üreticileri karşısına alan bu tavrı, daha birçok alanda uyguladığı politikalarda da görüldüğü gibi, toplumun üretici kesimlerini üretimden koparmaya çalıştığını söyledi.

Meselenin et ithalatının çok ötesinde olduğunu, karşı durulması gereken üretimin önünü tıkayan ve topluma hiçbir fayda getirmeyen politikalar olduğunu dile getiren Kilim, Kıbrıs’taki yerli üretimin sürdürülebilir kılınması ve bu ürünlerin tüketiciye ulaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Bunun yanında, Kıbrıs sorununun çözümsüz kalması, hayvan yetiştiricilerini ve üretim sektörünün genelinin tam bir güvensizlik ve belirsizlik yaşamakta olduğunun belirtti. Bu süregelen vizyonsuzlukla üreticilerin Avrupa Birliği’nin sağladığı destek programlarından mahrum kalmasına sebep olurken, esas konuşulması gereken uzun vadeli, insanların hayatlarında karşı karşıya kaldıkları belirsizlikleri giderecek politikaların savunulucuğunun yapılması gerektiğine, günü kurtarmak için gelişigüzel alınan menfaat kokan kararların kimseye fayda sağlamayacağına dikkat çekti.

Kilim eylemde yaptığı konuşmada, Volt Kıbrıs’ın küçük ölçekli üreticiler toplumların temel taşları olduğunu ve bu üreticilere yönelik daha kapsamlı destek ve teşvik verilmesinin önceliği arasında olduğunu ifade etti.

“Üreticilere güvence sağlanmalı ve uzun vadeli stratejiler hazırlanarak yerli üretim teşviklendirilmeli ve güçlendirilmeli” diyen Kilim, “biz bunları düşünebiliyorsak, hükümet edenler neden düşünemiyor?” diye ekledi.


Volt Kıbrıs’ın üreticilerin eylemini desteklediğini ve üreticilerle her türlü istişareye hazır olduklarını belirten Kilim, güven ortamının yaratılması ve üretimin sürdürülebilir bir şekilde devamı için üreticilerle diyaloğun sağlanması gerektiğine dikkat çekti.