GULAMKADİR'DEN CYPFRUVEX'E ELEŞTİRİ:

"ÜRETİCİLER YANDAŞLIK NEDENİYLE MAĞDUR EDİLDİ"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, Cypfruvex’in üreticilere ağır bedeller ödettirdiğini ve yaşanan krizin daha da derinleştiğini belirterek, yönetimin yetersizliğinden ve sektördeki kaostan duyduğu endişeyi dile getirdi.

Gulamkadir, Cypfruvex'in yönetimi ve hükümetin başarısızlıklarının, üreticileri mağdur ettiğini ve narenciye sektörünün istikrarını bozduğunu vurguladı.

CYPFRUVEX SEKTÖRDE BÜYÜK ZARARLARA YOL AÇIYOR

Gulamkadir, yayımladığı basın açıklamasında, “Cypfruvex'in mali durumu ve yönetim performansıyla ilgili gerçekleri halkımızla paylaşmak bizim en önemli sorumluluğumuzdur” dedi.

Cypfruvex’in yönetiminde ve hükümette yaşanan iç krizlerin, sektörde büyük zararlara yol açtığına dikkat çeken Gulamkadir, geçen yılki yönetim hataları sonucu birçok ağacın sökülmesine sebep olunduğunu da belirtti.

“SEKTÖR PAYDAŞLARI ZOR DURUMDA BIRAKILDI”

Başkan Gulamkadir, 2023 sezonunda Greyfurt kesiminin başlayamamasının da yönetim eksiklikleri yüzünden olduğunu ve sektörün önemli paydaşlarını zor durumda bıraktığını ifade ederek, “Bu yılki kesimlerin yapılmaması, Cypfruvex müdürü ve yönetiminin başarısızlıklarının bir sonucu” dedi.

CYPFRUVEX’İN BİLGİ BİRİKİMİ ZAYIFLATILDI

Gulamkadir, “Buzluğa konan meyveler çürütülerek çöpe atıldı, kesimler yandaşlık ilişkileri üzerine yapıldı ve kalite göz ardı edildi” diyerek Cypfruvex’in keyfi uygulamalarının üreticiler üzerindeki olumsuz etkilerini ortaya koydu. Uzun yıllar Cypfruvex’te görev yapan teknik personelin farklı kurumlardaki görevlerinden alınmasıyla şirketin bilgi birikiminin zayıfladığına dikkat çekti.

“Yönetimin sorumsuzca uygulamaları nedeniyle sektörde düzen bozulmuş, üreticiler ise perişan edilmiştir” ifadelerini kullanan Gulamkadir, geçen yılki yaşananlardan sonra, sektördeki işçilerin durumunun belirsiz olduğunu belirterek, işçilere uygulanan zulmün sorumlularının hesap vermediğini söyledi.

Başkan Gulamkadir açıklamasını şöyle sürdürdü:

“SAYIŞTAYLIĞI GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

“Bu kriz ortamında, Cypfruvex müdürü farklı açıklamalarla kamuoyunu yanıltmaya devam etmektedir. Şirketin 2019'da 16,5 milyon TL borçla devralındığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Bilinmesini isteriz ki, CTP döneminden UBP'ye devredildiğinde, yani 2019 yılı temmuz ayında, Cypfruvex'in mali durumu 3 milyon TL artıdaydı. Söz konusu yönetim göreve geldiğinden itibaren genel kurul yapılmamakta ve şirketin mali durumu da açıklanmamaktadır. Bu bağlamda Sayıştay'ı derhal göreve davet ediyoruz.

Özuslu, araç hava yastıklarının yarattığı olası tehlikelere dikkat çekti Özuslu, araç hava yastıklarının yarattığı olası tehlikelere dikkat çekti

Yeni sezonda farklı uygulamalar nedeniyle üreticiler ve ihracatçılar ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacaktır. Ürünlerin satışında önemli sorunlar yaşanacağı konuşulmaktadır. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapılan açıklamalar, Cypfruvex'in gerçek mali tablosunu ve yönetim başarısını yansıtmamaktadır.

18 Haziran 2019 tarihi itibariyle Cypfruvex'in mali durumu şu şekildeydi:

Toplam Borç: 17.996.078 TL

Toplam Alacak: 21.030.592 TL

Genel Durum: +3.034.514 TL

“ALACAKLAR BORÇLARIN ÇOK ÜZERİNDEDİR”

Bu rakamlar, Cemal Redif'in iddia ettiği gibi "16,5 milyon TL borç batağı"na işaret etmemektedir. Aksine, şirketin mali durumu pozitife geçmiş ve alacaklar borçların çok üzerinde seyretmektedir.

Başta Güzelyurt ve Lefke bölgesi ile ülkemiz adına, ayrıca narenciye üreticilerimizin ve paydaşlarının geleceği için bu sürecin titizlikle yürütüleceğini, halkımızın gerçekleri bilme hakkına sahip çıkacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz.

Editör: Kıbrısın Sesi