Ortaöğretim ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullarda, öğretmen, öğrenci, okul idarecileri ve veliye özgü yapılan 4 farkı anketin sonuçlarına göre öğrencilerin okullarının fiziki koşullarından memnuniyet oranı %10,2.

Öğrenciler arasına yapılan anket sonuçlarına göre;

  • Öğle aralarında öğrencilerin yaklaşık %10’u yemek yiyemedikleri ve aç kaldıklarını bildirdiler.

  • Yemek yiyebilen öğrencilerin yalnızca % 20,1’i bu ihtiyacını okul kantininden sağlayabilmekte.

  • Öğrencilerin %23,1’i evden yemek getirerek, %28’i dışarıdan yemek çağırarak, %15,7’si ise okul dışına çıkarak yemek ihtiyacını karşılamakta.

  • Öğle yemekleri için okul kantininden faydalanabilen öğrencilerin %78,8’i okul kantinindeki yemeklerden memnun olmadıklarını belirttiler.

  • Ankete katılan öğrencilerin %62’si öğle aralarında yemek ihtiyaçlarını karşılamakta maddi olarak zorlandıklarını belirttiler.

Öğretmen anket sonuçlarından dikkat çeken başlıklar şöyle:

  • Ankete katılan öğretmenlerin %88,5’i birinci döenm uygulanan yeni programdan memnun olmadıklarını belirtmiştir.

  • Ankete katılan öğretmenlerin, Eğitim Bakanlığı’nın bir kısım öğrenci için yiyecek desteği sağlamak amacıyla okullar yaptığı maddi katkı konusunda yetersiz olduğu, adaletsizlik yarattığı, rencide edici olduğu görüşlerini belirtmişlerdir.

Yapılan değerlendirmede en çarpıcı veriler, görüşlerine başvurulan velilerden geldi. Ankete katılan velilerin %87,1’i yeni program uygulamasının aile içi iletişimine olumlu katkı sağlamadığı görüşünde.


Öte yandan ankete katılan velilerin %87,3’ü yeni program uygulamasının çocuğun motivasyonuna olumlu katkı sağlamadığını düşünmekte.


 Yüzde 83,7’si ise yeni program uygulamasının çocuğun okula devam oranını düşürdüğü görüşünde.


 Ankete katılan velilerin %70,1’i yeni program uygulamasının çocuğunun güvenliğini ve sağlığını tehlikeye attığını düşünüyor.
 Ve içinden geçtiğimiz bu ekonomik koşullarda, ankete katılan velilerin %82,2’si yeni program uygulamasının aile bütçesine ek bir yük getirdiğini düşünüyor.

 Ankete katılan okul idarecileri de memnuniyetsizliğini dile getirirken, yeni programdan memnuniyetsizlik derecesini %95,5 olarak yansıttılar.


 Ankete katılan okul idarecilerinden %100’ü yeni programın uygulamasının öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimine katkı sağlamadığı görüşünde.


 Yine bir veride, ankete katılan idarecilerin %100’ü yeni programın uygulanmasında okul idarelerinin zor durumda kaldığını belirtiyor.
 

KIBRISIN SESİ ANALİZ HABER